HTML

Bajuszblog

A Bajuszblog a Nemzetközi Bajuszhónap hivatalos lapja. Négy hét növesztés, utána sörözés. Az öné hogy áll?

Írjon!

Ide küldjön megható, őszinte vagy akár feldúlt, de mindenképp bajszos levelet, rajzot, verset, fotót!

Friss topikok

Archívum

Bajuszsztori: egy klasszikus apubajusz és felhívás

2008.02.08. 08:36 mvmv

A bajusz az apu, az apu a bajusz. Egyszámjegyű életemben nehéz volt elképzelni, hogy létezik olyan apu, akinek az orra alatt nincs szőr - még ma is kétkedve tekintek egy-egy apura, aki nem növesztett a szája fölé olyat, ami.


És ha bajuszblog, hát apu. Szóltam is neki - álljon példaként a kedves olvasók és kedves apuk előtt -, mesélje el viszonyát harminc éve kitartóan viselt orr alatti szőréhez. Hajtás után a történet (amelyben apu ékítménynek nevezi a bajszát), a kommentek között, vagy emailcímünkön pedig a klasszikus apubajszok sztorijának részletes ismertetését várjuk.

"Az én bajuszom egyedi szempontok alapján született meg, bár lehet, hogy ezzel nem is vagyok annyira egyedül. Az ős-ok a lustaság volt, vagyis hogy a reggeli borotválkozás ennyivel is rövidebb tudjon lenni. Joggal kérdezheti bárki, hogy akkor szakállt miért nem növesztettem, de ennek is meg volt az oka: ugyanis katona voltam és a szakáll nem volt engedélyezett. Tulajdonképpen a bajuszra is volt szabály: nem nyúlhatott túl az ajkak találkozásán. De ez könnyen kijátszható volt, ha az ember jó huszár módjára az esetleges ellenőrzés idejére, vagy ha valaki szemrehányást tett, pödréssel feligazította az egész ékítményt az ajakvonal fölé. A lustaságra épülő magyarázatot indokolja, hogy miután nyugdíjas lettem a bajuszból körszakáll növekedett, mert már nem volt tiltott számomra. A bajusz tehát nem szépészeti okokból és nem a férfiasság erősítésére született, mert úgy gondolom, hogy ha ehhez ilyen eszközt kell igénybevenni, akkor már úgy sem segít semmi. A férfiasság nem külső dolga, hanem viselkedésé, inkább belülről jön, nem kívülről.

Egy tényező viszont szerepet játszhat - és ez öntudatlanul talán nálam is így volt - ez pedig az öregítés. Világéletemben fiatalabbnak gondoltak a koromnál, ami persze jó, mert elmondhatom, hogy jól tartom magam, így a bajusz közelebb vitt a tényleges koromhoz. Másrészt ez egy eszköz is lehet szükség esetén (mint a nehéz kő cipelése oroszlán elől meneküléshez), hogy ha majd úgy döntök, hogy levágatom, akkor hirtelen mennyivel fiatalabbnak fogok kinézni. Az ember ugyanis fiatalon idősebbnek, öregként pedig fiatalabbnak szeretne látszani. A fiatalítási eszköz használatának egyre nagyobb az esélye, mert igaz hogy a bajuszt és most már a kis szakállt nem kell naponta vágni, de azért időnként gondozást igényel, mert különben hamar nézhetik az embert kukabubusnak. Ez pedig egyre jobban ütközik az alapvető lustaságommal (meg a családomtól kapott villanyborotvám is sokkal hatékonyabb, mint a korábbiak). Így aztán az is előfordulhat, hogy mire ez megjelenik, már újra én leszek a csupasz-szájú Szűcs György bátya."

Apuci. Csak arra kérlek, ezt ne tedd.

4 komment

Címkék: történet

A bejegyzés trackback címe:

https://bajusz.blog.hu/api/trackback/id/tr21330478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zenész 2008.02.08. 14:39:03

Bajusz nélkül és 100 kg alatt nincs férfi!!!!!!

velúr 2008.02.08. 15:03:19

A szakirodalom bővítése gyanánt:
Bajuszbarát balzsam
napielet.hu/napi/rovat/dozs/214/a_bajuszbarat_balzsam

anyu 2008.02.08. 15:05:07

A képen látható Apu is 100 kiló fölött van (jóval)!
A képen láthatókhoz tartozó Anyu

Áron(alul) 2008.02.09. 08:07:23

Nekem a bajusz nélküli, jobb oldali kép jobban tetszik. Konzervatív vagyok :-)
süti beállítások módosítása