HTML

Bajuszblog

A Bajuszblog a Nemzetközi Bajuszhónap hivatalos lapja. Négy hét növesztés, utána sörözés. Az öné hogy áll?

Írjon!

Ide küldjön megható, őszinte vagy akár feldúlt, de mindenképp bajszos levelet, rajzot, verset, fotót!

Friss topikok

Archívum

Még képek a bajuszbuliból

2008.03.03. 14:28 nak

Őrület, én mondom, őrület!

9 komment

Címkék: siker buli bajusz büszkeség véghajrá bajuszpop

Fergeteges bajuszbuli

2008.03.02. 11:26 nak

Aki ott volt, tudja, aki nem volt, sajnálhatja. Képek a szombat esti bajuszbuliból.

És van még!

2 komment · 1 trackback

Címkék: élet siker buli barátság bajusz büszkeség hangos elismerő pillantások véghajrá bajuszpop

Egoposzt: epilógus

2008.03.01. 17:42 nak

Elérkezett a nagy pillanat, megszabadulhattam a négyhetes sörte túlnyomó részétől. Az önfeledt borotválkozást pár fotó erejéig meg-megszakítottam a dokumentálás kedvéért. Viszlát a ma esti bajuszbuliban! (Előzmény itt.)

2 komment

Címkék: bajusz borzasztó véghajrá

A nagy bajuszgyűlés

2008.02.29. 14:49 nak

Eddig következetesen kerültük a bajuszblogon a politikát, de a bajuszhónap utolsó napján lazítunk kicsit az erkölcsökön. Mert vannak azért fontos kérdések is: létezhet-e vajon komoly államférfi bajusz nélkül? Ki kerekedik felül a parlamentben, ha nemzetünk honatyái összeakasztják bajszukat? Vajon melyik párt soraiban ül több bajuszos a parlamentben? A népnemzeti, vagy a szociálliberális bajusz pödörödik-e jobban? Labdába rúghat-e még Bokros Lajos? Körkép és szavazás az Indexen, a politikusi szőrszálak közt, kommentelni, népvezéreinknek divattanácsokat adni itt lehet.

5 komment

Címkék: politika bajusz híres magyar

Pödörjük, de nem úúúgy

2008.02.29. 14:00 -sg-

Milyen lesz a holnapi bajuszbuli? - kérdezték többen is tőlünk. Mivel meglepetésekkel készülünk, nem akarunk sokat elárulni, de azért valamit szeretnénk leszögezni: nem ilyen.

Kapcsolódó szóvicc: milyen a videóban látható bajszos bőrmellényesek motorja? (Válasz: kék, oszt' Riga)

Szólj hozzá!

Címkék: film bajusz véghajrá

Egoposzt: szúrós nirvána

2008.02.29. 10:20 nak

29. nap. Így a nagy belső és külső vállalkozás végén felemás érzésekkel intek majd búcsút borotvámmal a hosszú heteken át nevelgetett, prémesnek nem igazán nevezhető szőrzettől. Egyrészt szinte már megszoktam a különös, parazitaszerű jelenlétet a szájszervem környékén, másfelől viszont teljesen világos, hogy a természet elsősorban nem rám gondolt, amikor lehetőséget adott a férfiaknak efféle arcdísz növesztésére. Zárásképp köszönetet kell mondjak a nemzetközi bajuszhónap kitalálóinak, hogy egy lépéssel közelebb kerülhettem önmagam megismeréséhez, a teljesség megízleléséhez. (Előmény itt.)

A továbbiakban pedig következzék egy háromfázisú gif az egyhónapos folyamatról, csak elvetemült érdeklődőknek:

6 komment

Címkék: bajusz türelem borzasztó

Legendás pornóbajszok

2008.02.29. 10:17 puskar

A bajuszhónap alatt méltatlanul mellőztük a pornót. Szégyen. A véghajrában ezt három pornóikonnal pótoljuk, röviden, három bajusszal, melyek közül egy már nincs köztünk, egyet levágtak, egy viszont él és virul. 

2 komment

Címkék: film pornó forradalom bajusz híres külföldi mozibajusz elismerő pillantások főhajtás véghajrá

Bajuszfilm: ahol a valóság és képzelet egyensúlya megbillen

2008.02.29. 07:30 mvmvVolt egy film 2006-ban, amiben minden a bajusz körül forog.
Ezért is lett a címe Bajusz.
Érdemes megtekinteni, addig is idemásolom a Port.hu-ról a történetét:

""Mit szólnál hozzá, ha leborotválnám a bajuszomat?" - kérdezi Marc. "Nem tudom, nekem így is tetszel. Igazából sose ismertelek bajusz nélkül" - feleli Agnes. Marc hirtelen szeszélytől vezérelve leborotválja a bajuszát, de hazatérő felesége nem vesz észre rajta semmilyen változást. A dolog egyre különösebbé válik, amikor sem a barátai, sem a kollegái nem veszik észre, hogy nincsen többé bajusza. Marc úgy érzi, hogy jó viccből is megárt a sok, és arra kéri Agnest, hogy hagyja abba a játékot. Ám Agnesnek a leghalványabb fogalma sincs arról, hogy Marc mire gondol. Amikor a sértett férj kimondja, hogy leborotvált bajuszáról van szó, a feleség kétségbeesetten bizonygatja, hogy Marc-nak sohasem volt bajusza. A férfi kétségek között vergődik: kezd megőrülni vagy egy összeesküvés áldozata, amelyet a saját felesége irányít a háttérből? Valóság és képzelet egyensúlya megbillen, és Marc elindul, hogy bizonyítékot keressen az igazára. Emmanuel Carrere a saját, '80-as években írt regényéből rendezte meg La moustache című filmet. Vincent Lindon és Emmanuelle Devos nagyszerű alakítása feszültté és megrendítővé teszi az enigmatikus történetet. Philip Glass zenéje pedig misztikus atmoszférába burkolja a film sötét és baljós áramlásait."

Milyen filmtörténeti bajszokat tudunk még felsorolni? Na? Milyeneket?

2 komment

Címkék: film történet bajusz

Mindenkinek jól áll a bajusz. Véghajrá!

2008.02.28. 16:05 puskar

Szólj hozzá!

Címkék: játék siker forma bajusz véghajrá bajuszpop

A humor bajuszos nagyágyúi

2008.02.28. 12:01 ge

Maksa Zoltán után most lássuk a népszerű humorista párost, Markos Györgyöt és Nádas Györgyöt az emlékezetes katona-jelenetben. "Hát nézzük má. Mutasd csak. Csak nem szögesdrótot növeszt itt nekem? Vagy tankcsapdát esetleg?"

Szólj hozzá!

Címkék: humor videó bajusz

Tragédia! Rendszeresen német nyeri a magyar bajusz vb-t

2008.02.28. 08:05 mvmv1990 óta kétévente tartják a szakáll- és bajusz világbajnokságot. A következő alkalom Alaszkában, Anchorage nevű városban lesz 2009. május 23-án. Az arcszőrzet világszintű megmérettetése mindenki számára nyitott, olvasható a hivatalos weboldalon. Az alaszkai szervezők azt ígérik, minden eddiginél nagyobb és jobb rendezvényre számíthatnak az érdeklődők.

Legutóbb 2007. szeptember elsején, az angliai Brigtonban rendezték a vb-t, akkor tizenhét kategóriában 252 versenyző lépett fel. Az első, 2001-es megmérettetés a németországi Schömbergben volt, ahol a kategóriák egyike a magyar bajusz volt (Schnurrbart Ungarisch néven). És mit ad isten, az első három helyezett az alábbi képen látható két német, és egy amerikai versenyző lett. Hová lett a világ!

11 komment · 1 trackback

Címkék: verseny bajusz híres külföldi híres magyar

Bajuszbuli szombaton!

2008.02.27. 22:39 puskar

1 komment

Címkék: bajusz véghajrá

Bajusszal és szintivel a légszennyezés ellen

2008.02.27. 13:41 puskar

Maksa Zoltánról köztudott, hogy nemcsak remek humorista, hanem szintetizátoron is játszik. A szmog és a környezetvédelem korunk megkerülhetetlen problémái. Fontos kérdésekről szavak nélkül, képekkel, szintiszőnyeggel.

Szólj hozzá!

Címkék: élet humor veszély környezetvédelem szintipop bajusz főhajtás

Arany János: A bajusz

2008.02.27. 11:58 puskar

Régóta érik ez a poszt, közben egy olvasónk is felhívta rá a figyelmet, nem is kell ehhez mit hozzáfűzni, legnagyobb költőink bajszosak, Arany János pedig írt egy Bajusz című verset 1854-ben.

Arany János - A Bajusz

Volt egy falu - nem tudom, hol,
Abba' lakott - mondjam-é, ki?
Se bajusza,
Se szakálla,
Egy szőrszála
Sem volt néki;
Annálfogva helységében
Nem is hítták egyéb néven:
Kopasz-szájú Szűcs György bátya;

1 komment

Címkék: történet irodalom elmélet történelmi bajusz híres magyar elismerő pillantások

Bajuszos üdvözlet a budai Mátra borozóból

2008.02.27. 08:38 puskar

A Mátravidéki borozóból, Tandori kedvenc kocsmájából üdvözli minden bajusztársát a hétfő esti közönség.
Balról jobbra: Csumpi bácsi, Hámori tanár úr, András, Gábor, Kristóf és Béla

6 komment

Címkék: élet barátság bajusz elismerő pillantások véghajrá

Meghalt Leoncio, Isaura és egy pompás bajusz gazdája

2008.02.26. 23:19 szily

 
Rubens de Falco, akit a nyolcvanas években többmillió magyar puszta kézzel megfojtott volna a csinosnak mondott rabszolgalány sanyargatása miatt, 76 éves volt, és nemcsak szappanopera-, de filmsztár is, pályakép és videó a comment:com-on.

Szólj hozzá!

Címkék: tévé bajusz híres külföldi deathmatch borzasztó elismerő pillantások főhajtás véghajrá

Mit tud egy fodrász a bajuszunkról?

2008.02.26. 14:32 ge

Mi lányok, a bajusz nélküli kisebbség lázasan készülük a szombati eseményre. Csinosan felöltözük majd, megmossuk a hajunkat, kifestjük a szánkat és már most tudjuk hogy rövid szoknyát veszünk föl a bajuszhónapot záró mulatság tiszteletére.

És Ön? Ön mit tesz azért, hogy a bajusza ápolt és vonzó legyen? Gondoljon csak bele: rengeteg bajuszimádó nő veszi majd körül azon a langyos tavaszi éjszakán... Nem engedheti meg magának hogy asszimetrikus, bozontos, ápolatlan legyen arca ékessége!

Aki tenni akar valamit az ápolt bajuszért, de úgy érzi a körömvágó olló és a hajsampon nem megoldás, forduljon szakemberhez. Az Oktatási Minisztérium megbízása alapján, a Nemzeti Szakképzési Intézetben a Szakiskolai Fejlesztési Program keretében készült "A fodrász szakmai gyakorlat tantárgy központi programja" című tantervből kiderül, hogy fodrászaink remekül megtanulták, miként tehetik szebbé és vonzóbbá a bajuszt. Részletek.

3 komment

Bajuszpop! Szombaton! Főbejárat!

2008.02.26. 12:57 puskar

2 komment

Címkék: munka siker buli barátság forradalom forma harcművészet bajusz büszkeség türelem elismerő pillantások véghajrá bajuszpop

A bajusz univerzális érték, Szeged a mi városunk

2008.02.26. 11:03 puskar

A Delmagyar.hu megénekelte a hétvégi szegedi bajuszbulit. "A bajusz univerzális érték, senki nem sajátíthatja ki. Mindenkinek kötelező legalább évente egyszer bajuszt növeszteni. Ez nemcsak egy viselet, hanem egy életérzés", hangzott el egy résztvevő szájából. Szeged a mi városunk, de Jokert nem értjük.

Szólj hozzá!

Címkék: siker divat barátság forradalom bajusz elismerő pillantások

Kivágták a bajuszt a Csillagok háborújából!

2008.02.26. 09:14 puskar

Egészen elképesztő, az alábbi dialógust, melyben Luke egy bajuszos férfival beszélget, kivágták a Star Warsból. A férfi neve Biggs Darklighter, ő volt Luke gyerekkori barátja a Tatuin bolygón, ő ébresztette rá Luke-ot a Birodalom gonosz mivoltára, ő volt a Vörös 3-as, akinek X-wingjét lelőtték és több jelenetét is kivágták filmből. Párbeszéd és bajusz 00:45-től, Biggs Darklighter életrajza a Wukipédián.

Ne feledjék: bajuszhónapzáró buli most szombaton, március elsején a Főbe-járatban! (Bp., VII. ker. Károly körút 5.)

6 komment

Címkék: élet történet barátság forradalom történelmi bajusz büszkeség mozibajusz főhajtás véghajrá

Szimpatikus, jóképű, bajuszos 3.

2008.02.25. 16:35 puskar

Ehhez nem is kéne megjegyzést fűzni, Ringo Starr mindig a Beatles legszimpatikusabb tagja volt, ráadásul köztudottan a legtehetségesebb színész volt a csapatból, nem véletlen, hogy ő játszotta az első színes Beatles-film, a Help! főszerepét. 1971-ben pedig ő játszotta Frank Zappát a 200 Motels című filmben. Merő véletlen, na persze.

Szólj hozzá!

Címkék: siker divat történelmi bajusz híres külföldi mozibajusz zenebajusz véghajrá

A bajusz nem veszélytelen!

2008.02.25. 14:47 ge

Amióta egy szépségápolással foglalkozó oldalon rátaláltunk ezekre a borzongató sorokra, azóta egy kissé csökkent a minket mardosó bajuszirigység:

Milyen veszélyforrást jelent a gondozatlan arcszőrzet?

A férfiak arca sokkal több faggyúmirigyet tartalmaz, mint a nőké. Az arcszőrzet alatt felhalmozódó pangó faggyúban könnyen megtelepednek a bőrön élő baktériumok, kórokozók, amelyek az általuk termelt enzimek segítségével bontani kezdik a faggyút. A felszabaduló zsírsavak bőrgyulladáshoz, szakállmérgezéshez vezethetnek és maradandó hegeket okozhatnak.

Az izzadtság hatására szintén lebomlanak a faggyúmirigyek zsírsavai. Ez a folyamat kellemetlen szagot eredményez.

A szőrzetbe beivódnak a különböző szagok; ételszag, dohányfüst szaga, de pl. egyes munkahelyeken, a levegőben terjengő kellemetlen szagok is.

Étkezések során ételmaradék tapad a szőrszálakra, ami (amellett, hogy visszataszító) táptalaja lehet további fertőzéseknek.Tehát uraim: ápolás, ápolás, ápolás. Ne legyünk felelőtlenek, kerüljük el a lehetséges komplikációkat. Előre az ápolt, egészséges bajuszért!

1 komment

Címkék: veszély bajusz ápolás

Koszta János és a Videoton

2008.02.25. 09:15 puskar

Csütörtöki felhívásunkat követően nem is kellett sokáig várnunk az első Koszta-képre, ezúton meg is köszönnénk Fandor nevű olvasónknak, aki még a kiváló vasárnapi focibajusz összeállítás előtt küldött egy teljes csoportképet a Videoton 1985-ös csapatáról, és felhívja a figyelmet arra, hogy csak Csuhai, Burcsa és Májer nem bajuszosak, ráadásul Csuhai csak ezen a képen nem, máskor van bajusza. Egyébként Gyentinek és Vaszilnak sincs arcszőrzete, de a lényeg: íme tizennégy bajusz.

13 komment

Címkék: élet siker bajusz híres magyar sportbajusz elismerő pillantások véghajrá koszta jános

Napibajusz, ujjal mutogatással, hangos röhögéssel

2008.02.24. 23:03 puskar

Sziasztok!

Előrejelezve a trendet, 2005 áprilisában volt bajszom kb 28 órán keresztül, és mint a mellékelt fényképen látható borzalmasan állt. Volt olyan ismerősem aki ujjal mutogatással és hangos röhögéssel adta tudtomra hogyan is nézek ki, de egy mókás szombat éjszakát nekem is megért. Elötte egy kedves hölgyismerősöm is megfogalmazta a véleményét, valahogy így szólt: még akinek jól áll a bajusz, annak is jobban áll ha nincs bajsza.

Sok sikert a büszke bajuszviseléshez!
Bandi

A hölgyismerős véleményével a bajuszblog nem tud azonosulni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: történet divat napi nevetés bajusz hangos borzasztó véghajrá

Hőseink: a zuglói "A" szolgálati csoport

2008.02.24. 10:55 .:sz-b:.

Erdősi Róbert tűzoltó olvasónktól, bajusztársunktól kaptuk az alábbi képeket és levelet. Csak annyit mondunk: megnyugtató, hogy ilyen férfiak vigyáznak otthonaink és családjaink biztonságára.

Sikerült nekünk is megzavarodni, két tűzoltás között bajuszt növesztünk. Mi vagyunk a zuglói "A" szolgálati csoport, teljes létszámmal (19 fő) növesztünk februárban. Mivel kemény a melónk, kemény a "bajszunk". Sajnos a szájközép alatt növő szőrzetet a felsővezetés zendülésnek minősítette, de mi így is kitartunk. Február 29-én mi is egy kiba... nagy arcon pörgős, esős-kelős buli keretén belül eltávolítjuk e nemes szőrzetünket. . BAJUSZ VAGY HALÁL továbbá BAJSZOS NÉPÜNK GYŐZNI FOG!!!!!!!!

10 komment

Címkék: munka tűzoltó bajusz főhajtás véghajrá