HTML

Bajuszblog

A Bajuszblog a Nemzetközi Bajuszhónap hivatalos lapja. Négy hét növesztés, utána sörözés. Az öné hogy áll?

Írjon!

Ide küldjön megható, őszinte vagy akár feldúlt, de mindenképp bajszos levelet, rajzot, verset, fotót!

Friss topikok

Archívum

Előre hát mind, aki költő, / Bajusszal tűzön-vízen át

2008.02.19. 09:29 hancu

Feltűnt már valakinek, hogy a magyar irodalom nagyjai között mennyi a bajuszos? Egy középiskolás irodalomkönyv konkrétan egy merő bajuszlexikon. Lássuk csak! Arany János - nyilván bajuszos. Petőfi - a híres fotón mondjuk meg van borotválkozva úgy-ahogy, de ezen a képen például milyen hetyke bajsza van! Madách - kicsi szakáll, impresszív bajusszal. Jókai - hasonló design, kicsit kevesebb hangsúllyal a bajuszon. Vörösmarty - ott a bajusz. Csokonai - bajusz. Berzsenyi - visszafogott, elegáns, apró bajusz. Balassi - látványos bajusz. A költő-és-hadvezér Zrínyi - a göndör fürtök mellett is feltűnő bajusz. Katona József - bajusz. Mikszáth - nanáhogy bajusz. Móricz - bajusz nélkül el se tudnánk képzelni. Babits - jól fejlett, szépen ápolt bajusz. József Attila - hát persze hogy bajuszos.

Vajon milyen titokzatos összefüggés lehet a lírai véna és az arcszőrzet között? Esetleg a múzsák direkt a bajuszra buknak?

1 komment

Címkék: bajusz híres magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://bajusz.blog.hu/api/trackback/id/tr51339290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viragoskertecske23 2011.12.16. 11:18:36

Kerestem egy összegző cikket magyar költők-irókról akik bajuszt viseltek, ez a bejegyzés pontosan az amit kerestem. Még fogok ezen a blogon olvasgatni :)
süti beállítások módosítása